ManşetTürkiye

İmamın ordusu yasağa rağmen meydanlarda okunuyor

0

Gazeteci Ahmet Şık’ın yasaklanan ve daha basılmadan toplatılma kararı çıkarılan kitabı İmamın Ordusu, Taksim Meydanı’nda onlarca kişi tarafından okundu. Sivil itaatsizlik eylemi böylece yeni bir boyuta girmiş oldu. Dün tüm internete yayılan kitabın çıktılarını alan yurttaşlar, kitaptan birer sayfa okudu. İtaatsizliler, “Dokunan yanar, ya okuyan?” başlığıyla toplanmıştı.

Ahmet Şık’ın İmamın Ordusu kitabının taslağı twitter’da yayımlanır yayımlanmaz yüz bini aşkın kişi bilgisayarına kitabı indirmişti. Bu gerçekleşmeden önce de “kitap bende de var” diyerek onbinler yasağa karşı çıkmıştı.

Ahmet Şık’ın arkadaşları ve destekçileri de bugün Taksim Meydanı’nda kitabın taslağından aldıkları çıktıları topluca okuyarak ifade özgürlüğünü savunan bir eyleme imza attılar; “Dokunan yanar, ya okuyan?”

Aralarında Şık’ın avukatı Can Atalay’ın yanı sıra akademisyen Murat İnceoğlu, Osman Akınay, Tan Morgül, Mustafa Sütlaş, Filiz Karakuş’un da bulunduğu onlarca kişi sesli olarak kitabın taslağından kısımlar okudu. Eyleme katılanlardan kimisi kitabı tek başına okumayı tercih ederken, bazı katılımcılar üçerli dörderli gruplar halinde sesli okuma yaptı.

19.00’da başlayan okuma eylemi yaklaşık yarım saat sürdükten sonra sona erdi.

(sendika.org. Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.