ManşetTürkiye

Agos: Biz ikna olmadık

0

Öldürülen gazeteci Hrant Dink tarafından kurulan Agos gazetesi, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın “Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklanması konusunda ikna olmadığını duyurdu.

Suikast sonucu yaşamını yitiren Hrant Dink’in kurduğu Agos gazetesi, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın “Ergenekon” soruşturmasında tutuklanmasını “Biz ikna olmadık” manşetiyle verdi.

Agos, “Ergenekon davasının siyasi hesaplaşma amaçlı tutuklamalarla sulandırılması kaygı uyandırıyor” diye yazdı.

Tutuklamaları “gündeme bomba gibi düştü” şeklinde veren gazetede “Yakın geçmişteki devlet suçlarıyla yüzleşilmesi için büyük bir fırsat olan Ergenekon davasının siyasi hesaplaşma amaçlı tutuklanmalarla sulandırılması kaygı uyandırıyor” ifadeleri yer aldı.

“Ergenekon” soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ün “Gazetecilik faaliyetleri ve kitapları nedeniyle tutuklanmadılar” yönündeki açıklamasının hatırladığı haberlerde, buna rağmen sorgulamada kitap çalışmalarıyla ilgili pekçok soru sorulduğuna dikkat çekilerek, soruşturmanın gizliliği nedeniyle delillerin sanıklara ve avukatlara da bildirilmemesinin soru işaretlerini artırdığı belirtildi.

“Kabul Edilemez” başlıklı yazısı kaleme alan Agos Genel Yayın Yönetmeni Rober Koptaş “Durumu kabullenemiyor, iki gazetecinin haksızlığa uğradığına inanıyor, girilen bu yanlış yoldan bir an önce dönülmesini yüksek sesle talep ediyoruz” dedi.

“Kardeşçesine” isimli köşesinde “Nedim ve Ahmet’ten sonra” başlığıyla yorum yapan Yetvart Danzikyan ise şöyle yazdı: “Son bir haftada yaşadıklarımız, yargıya ve polis gücüne hâkim olmanın sonuçlarını da gösteriyor. Nedim ve Ahmet’in gözaltına alınmasına isyan edenler savcılığın ‘Yazdıklarınızı dikkatle takip ediyoruz’ muhtırasıyla uyarılıyor, ‘Çok önemli delillerimiz var’ denerek susturulmak isteniyor. Ben bu havayı bir yerden hatırlıyorum. Nereden mi? 12 Eylül öncesi ve sonrasında da savcıların dediği dedikti.” (Ntv)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.