Duyurular

İstanbul’da toplumsal cinsiyet ve katılım çalışma ziyaretleri

0

Sivil Toplum Gelistirme Merkezi (STGM) 2009 yılından bu yana Olof Palme Merkezi ortaklığı ile yürüttügü çalışmalar kapsamında calışma ziyaretleri düzenlemektedir. Bu ziyaretlerdeki amaç, sivil alanda faaliyet gösteren STÖ’ler arasinda iletisim, dayanisma ve isbirligi eksenli iliskilerin kurulmasina katkida bulunmak. Bu sekilde belli bir tematik alanda faaliyet gosteren örgutlerin, farkli tematik alanlarda faaliyet gosteren örgutlerle bir araya gelerek sivil alana donuk butuncul yaklasimlar gelistirmelerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Calışma ziyaretleri süresince 17-20 Subat 2011 tarihlerinde Istanbul’da “Toplumsal Cinsiyet ve Katilim” temasi ile calisma ziyaretleri yapmayi planlanıyor. Calismada toplumsal cinsiyet ve katilim uzerine hem bilgi birikimini arttiracak hem de son donemde Turkiye’de gerceklesen bu alandaki gelisme ve ihlallere donuk paylasimlari iceren bir egitim gerceklestirilecek. Egitim ve paylasimlardan sonra ise Istanbul’da toplumsal cinsiyet alaninda faaliyet gosteren orgutler ziyaret edilecektir.

Bu egitim kimler icin?

Calisma ziyaretleri; farklı alanlarda faaliyet gosteren orgutlerin toplumsal cinsiyet ve katilim konusunda bilgi, deneyim ve farkindaliklarini arttırmak amaciyla;  toplumsal cinsiyet, ekoloji, çocuk haklari, insan haklari, engelli haklari, genclik, kulturel haklar alanlarinda faaliyet gosteren hak temelli orgutlerde profesyonel veya gonullu olarak calisan aktivistlere cagrida bulunuyor. Degerlendirmede oncelik toplumsal cinsiyet alani disinda calisan örgutlere verilecektir.

Calisma Ziyaretleri Davetli Iller;

Tum Turkiye

Calisma Ziyaretleri Icerigi,

Toplumsal cinsiyet, Katilim ve katilim mekanizmalari

Toplumsal cinsiyet alaninda faaliyet gosteren sivil toplum orgutlerinin ziyaret edilmesi

Organizasyon

Egitim 17 Subat 09.30’da baslayacak ve 20 Subat 15.00’da sona erecektir. Calisma ziyaretleri Istanbul’da gerceklestirilecektir. Istanbul disindan calismaya katilacak katilimcilarin yol ve konaklama masraflari STGM tarafindan karsilanacaktir.

Basvurular STGM’nin web sayfasindan online olarak yapılabiliyor.

Son basvuru tarihi: 6 Subat 2011

Basvurularinin sonuclandirilmasi: 8 Subat 2011

(Yeşil Gazete, www.stgm.org.tr)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.