Sivil Toplum

Eskişehir’de katılımın güçlendirilmesi eğitimi

0

Sivil Toplum Örgütlerinin Karar Verme Süreçlerine Katılımlarının Güclendirilmesi Eğitimi, özellikle hak temelli sivil toplum örgütlerinin (STÖ) katılım süreçlerinde dönüştürücü özelliklerinin güçlendirilmesini hedefliyor.

Eskişehir’de düzenlenecek çalışmaya şu illerden başvuru kabul ediliyor: Eskişehir, Kütahya, Afyon, Bilecik, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Ankara, Kastamonu, Kırşehir, Çankırı, Çorum, Bolu, Bartın, Yalova, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Düzce.

Eğitim süresince:

* Eğitim programı kapsamında katılımcılar sivil toplum, demokrasi ve örgütlenme kavramlarını politika bilimi araçlarını kullanarak değerlendirebilecekleri calışmalara katılacaklar.

* Katılımcılar, hak temelli yaklaşım ve savunuculuk alanındaki temel yaklaşımları, güncel gelişmeleri, uluslararasi ve yerel örnekleri birlikte tartışacaklar.

* Katılımcılar, dünyadaki ve Türkiye’deki örnekler ışığında karar verme süreçlerine katılım mekanizmalarını inceleyecekler. Kamu kurumlarının ve STÖ’lerin karar verme sureçlerine katılım süreçlerine yönelik geliştirdikleri araçları ve bu araçların kullanım yollarını öğrenecekler.

* Karar verme süreçlerine katılım süreçlerinde STÖ’lerin ağ kurma ve koalisyonlar ile çalışma deneyimleri ve sivil alana bütüncül yaklaşımı tartışma olanağı bulacaklar.

Bu egitim kimler icin?

Toplumsal cinsiyet, ekoloji, .ocuk hakları, insan hakları, engelli hakları, gençlik, kültürel haklar alanlarında çalışan STÖ aktivistleri ve çalışanları için.

Program ve Egitmenler

1. Gun Nilgun Toker – Devlet Algisi ve Sivil Toplum

2. Gun Ozlem Kara & Murat Cekic – Hak Temelli Yaklasim ve Ayrimcilikla Mucadele

3. Gun Sunay Demircan – Ag Kurma ve Diyalog

4. Gun Ebru Agduk & Sinem Misirlioglu – Karar Verme Sureclerine Katilim: Iyi Ornekler ve Turkiye’de Merkezi Karar Verme Sureclerine Katilim Araclaarı

STÖ’lerin Karar Verme Sureclerine Katilimlarinin Guclendirilmesi Egitimi basvurularini STGM’nin web sayfasindan online yapmaniz gerekmektedir. Online basvuru formunu en gec 18 Subat Cuma gunu 17.00’a kadar buraya tiklayarak veya duyurunun altinda bulunan baglantidan ulasabilirsiniz.

Egitim Programi icin Onemli Tarihler

Egitim duyuru tarihi: 11 Ocak 2011

Son basvuru tarihi: 18 Subat 2011

Egitim basvurularinin sonuclandirilmasi: 20 Subat 2011

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.